Ревю Викс: "Рубиненочервено" - Керстин Гир


Анотация:
Какво бихте направили, ако имате възможността да пътувате в миналото? Световете, чакащи да бъдат открити, са необятни. Но също и опасностите и непредвидените усложнения.

Шестнайсетгодишната Гуендолин Шепърд е носителка на гена за пътуване във времето. Вратите на изминалите столетия са широко отворени пред нея. Но има един малък проблем – Гуен е напълно неподготвена. По погрешка членовете на семейството й, както и тя самата, винаги са смятали, че носителка на гена е нейната братовчедка Шарлот. Затова, когато неконтролируемите скокове в миналото внезапно започват, тя е меко казано неприятно изненадана. За разлика от обучената Шарлот, Гуен няма никаква представа от фехтовка и изискани маниери. Не владее чужди езици, а познанията й по история са основно от холивудските филми, които е гледала.
Но всички тези проблеми бледнеят пред опасността, идваща от мистериозно тайно общество и пътуващия като нея във времето Гидиън – най-добре изглеждащото момче, което е виждала през вековете...



 Здравейте книгоманчета, както обичам да казвам! Днес ще ви говоря за "Рубиненочервено" от авторката Керстин Гир. Надявам се ревюто да ви хареса.

Малко за изданието:
 Издателството за България е Ибис. Коричната цена на книгата е 11,90 лв. Има две оригинални корици - немска и английска. Нашето издателство решава ,че ще запази английската корица с леки промени, които според мен са страхотни. На нея виждаме главната героиня с рубиненочервена рокля, което пасва идеално на историята на книгата и на същността на героинята. Това разбира се ще го разберете, когато прочетете книгата!

Сюжета:
 Книгата проследява историята на шестнайсетгодишната Гуендолин Шепърд, носителка на гена за пътуване на времето.
 Семейството на Гуен, както и тя самата, винаги е смятало, че нейната братовчедка Шарлот е наследила гена. Но когато Гуендолин претърпява първия си скок във времето, тя е меко казано изненадата. За разлика от братовчедка си, тя няма никаква представа от маниери, фехтовка и история, а знанията ѝ по езици стигат само до малко френски. След още няколко неконтролируеми пътувания във времето, Гуен казва истината на майка си, която я завежда в тайна ложа за пътуващи във времето. Възникват много въпроси и проблеми, но най-големият от тях е Гидиън - най-красивото момче, което е виждала някога....

Моето мнение:
 Ужасно много харесах идеята на Керстин Гир. Да прочета фентъзи книга, в която не се съдържа нищо от живота на вампири, върколаци и вещици, бе истинско удоволствие.Героите ме плениха още с първите страници.
 * Гуен, която е в неведение за цялата ситуация и има толкова много въпроси, но въпреки всичко се изправя пред истината с вдигната глава.
  *Мистериозният и красив Гидиън с неговите променливи настроения.
 * Лесли, най-добрата приятелка на Гуен, която винаги е до нея и е готова да се изправи пред всичко и всеки, за да я защити.
 * И дори надменната Шарлот, която разбира че не е това, за което са я подготвяли през целия ѝ живот и зад чиято маска се крие съвсем различен човек.


 Филмовата адаптация на книгата също не беше за изпускане. Имаше доста неща, които липсваха или пък изобщо ги нямаше в книгата, но въпреки това филма беше страхотен. Подбора на актьорите си пасва идеално с героите от книгите, особено за Гуен, Гидиън и Шарлот. Беше наистина вълнуващо да видя тази уникална книга на големия екран!


Това беше всичко от мен за тази книга. Надявам се, че съм помогнала на някои от вас при избора за следващо четиво, защото със сигурност няма да съжалявате! Чувствайте се свободни да изразите мнението си за ревюто долу в коментарите!








Коментари

  1. Уау, първото ревю на Викс е много добро! Цялата поредица ми беше в TBR листа за тази година, а от ревюто се убеждавам, че трябва да я прочета по-скоро! Историята, персонажите и сюжета изглеждат доста запленяващи, а добре написаното ревю ми дава допълнително стимул да обърна внимание на книгата колкото мога по-скоро. :) Приятно четене от мен! :)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря ти! Ще се радвам, ако продължим да обсъждаме поредицата, когато я прочетеш. Също ще ми бъде много интересно да прочета твое ревю на нея и да разбера твоето мнение по книгата, когато я завършиш.

      Изтриване

Публикуване на коментар